گذر کاوشگر خورشیدی پارکر از سیاره زهره

به گزارش دَبی بلاگ، کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا ساعاتی پیش برای سومین بار از دم سیاره زهره (Venus tail) عبور کرد.

گذر کاوشگر خورشیدی پارکر از سیاره زهره

کاوشگر خورشیدی پارکر توسط آژانس فضایی آمریکا(NASA) در تاریخ 12 اوت 2018 مطابق با 21 مرداد 1397 به عنوان نخستین کاوشگر خورشیدی سوار بر موشک Delta IV متعلق به اتحادیه پرتاب های آمریکا(ULA) روانه مدار خورشید شد تا بخش هایی از رازهای سر به مهر این ستاره را افشا کند. اما برای تکمیل مأموریت هفت ساله خود، کاوشگر باید سرعت خود را برای 7 بار گذر از کنار سیاره زهره تنظیم کند. این کاوشگر این عملیات را برای بار سوم امروز 11 ژوئیه ساعت 03:22 صبح به وقت ساعت جهانی (7:52 صبح به وقت تهران) انجام داد.

این بار کاوشگر خورشیدی پارکر در نزدیکترین فاصله خود با زهره قرار گرفت و فاصله آن با سیاره مذکور در حدود 517 مایل (832 کیلومتر) بالاتر از سطح سیاره بود. برای مقایسه، این فاصله تقریباً دو برابر ارتفاع ایستگاه فضایی بین المللی بالاتر از زمین است.این پرواز به دانشمندان اطلاعات حیاتی در مورد چگونگی چرخش جو سیاره زهره خواهد داد.

دانشمندان این پرواز را هیجان انگیز نامیده اند چراکه این کاوشگر از دم زهره گذر کرده است.این کاوشگر به اندازه یک خودرو است که طی سفر 7 ساله خود، در مداری به دور خورشید قرار خواهد گرفت و 7 بار از کنار سیاره زهره عبور خواهد کرد، جایی که در آن، بادهای خورشیدی از سرعت فروصوت (subsonic) به سرعت فراصوت (supersonic) می رسند.

این بادها یا طوفان های خورشیدی(Solar wind) جریانی از ذرات یونی (پلاسما) انرژی داری هستند که از طرف خورشید در تمام جهات به فضا ساطع می شوند.

همین بادهای خورشیدی هستند که در برخورد با سطوح فوقانی جو زمین باعث ایجاد شفق قطبی و حتی گاهی تداخل جریان های برق و سیستم های ارتباطاتی می شوند.

این فضاپیما در ماه سپتامبر بار دیگر به خورشید نزدیکتر خواهد شد و رکوردی جدید ثبت خواهد کرد و گذر و چرخش بعدی او از سیاره زهره نیز در فوریه 2021 انجام خواهد شد.

در حالی که کاوشگر در ابتدا Solar Probe Plus نام گرفته بود، در نهایت با نام کاوشگر خورشیدی پارکر( Parker Solar Probe) و به افتخار یوجین پارکر (Eugene Parker) نام گذاری شد. یوجین پارکر دانشمند آمریکایی در رشته فیزیک نجومی یا اخترفیزیک است که حدود 60 سال پیش، مقاله ای منتشر کرد و آن چه که معتقد بود ماده پرسرعت و مغناطیسم ساطع شده از خورشید است را توصیف کرد.،ایسنا

abanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 10353

به "گذر کاوشگر خورشیدی پارکر از سیاره زهره" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گذر کاوشگر خورشیدی پارکر از سیاره زهره"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید